Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης λιπαρής/μικτής επιδερμίδας


Ύστερα από πολύ ψάξιμο και ενασχόληση με το θέμα της περιποίησης και κυρίως με το πρόβλημα των πόρων και των μαύρων στιγμάτων, κατέληξα ότι μια συγκεκριμένη ρουτίνα βελτιώνει το δέρμα μου, το οποίο λόγω ζέστης είναι προς λιπαρό και όχι αμιγές μικτό, και ίσως βοηθήσει και πολλές ακόμα με λιπαρό/μικτό δέρμα. Εδώ και 4 μήνες ακολουθώ συγκεκριμένη ρουτίνα και το δέρμα μου έχει καθαρίσει και τα μαύρα στίγματα έχουν μειωθεί αισθητά!

Αρχικά να πω ότι ένα θαυματουργό προϊόν ενάντια στη λιπαρότητα είναι το καθαριστικό προσώπου σε υγρή μορφή με Tea tree oil και Awapuhi από την Dessert Essence το οποίο προμηθεύτηκα online από το iherb, σας μίλησα σχετικά σε προηγούμενη ανάρτηση. Ενώ το χρησιμοποιούσα, παράλληλα αγόρασα κι άλλα προϊόντα για να τα δοκιμάσω, αλλά μονίμως το χέρι μου έπιανε το συγκεκριμένο και δεν γινόταν να το αποχωριστώ για πολύ. Οπότε το αποφάσισα, μαζί θα πορευτούμε από δω και πέρα! Καθαρίζει άψογα, διώχνει κάθε ίχνος λιπαρότητας και κάνει το δέρμα να λάμπει. Δυστυχώς μου τελειώνει και πρέπει να το παραγγείλω ξανά, αλλά μέχρι να το παραγγείλω πάλι θα τελειώσω όσα προϊόντα καθαρισμού έχω για να δοκιμάσω και σίγουρα θα επιστρέψω σε αυτό πάλι.
 Οπότε λοιπόν, μετά το mini-review στο καθαριστικό προσώπου, συνεχίζουμε στην εβδομαδιαία ρουτίνα!
 Ένας καλός καθαρισμός πρωί-βράδυ με ένα προϊόν καθαρισμού για λιπαρές/μικτές επιδερμίδες είναι το Α και το Ω. Χωρίς σωστό καθαρισμό δεν γίνεται τίποτα, δεν μπορεί το δέρμα πρώτον να αναπνεύσει και δεύτερον να δεχτεί τα προϊόντα που του βάζουμε.
 Καθημερινά, μετά τον καθαρισμό το πρωί και μετά τον καθαρισμό το βράδυ απλώνω στο πρόσωπό μου αντίστοιχα την ενυδατική κρέμα για ματ όψη Cleanance της Avene και το βράδυ την ήπια απολεπιστική, αλλά παράλληλα ενυδατική, κρέμα Cleanance K της Avene. Προσωπικά θεωρώ τα προϊόντα της Avene κορυφαία, ειδικά τις κρέμες ενυδάτωσης. Το δεύτερο από αυτά τα προϊόντα σας το είχα ξαναναφέρει και πιο παλιά, αλλά επειδή θα ακολουθήσει σύντομα ένα αναλυτικό review και για τα δύο, δεν θα πω πολλά στην συγκεκριμένη ανάρτηση. Μόνο να πω ότι η πρώτη κρέμα είναι ιδανική για το δέρμα μου και για τη λιπαρότητα, αν και λόγω ζέστης αυτήν την περίοδο δεν έχω καμία τρελή απαίτηση, μιας και τίποτα δεν δουλεύει τόσο τέλεια πάνω μου με 40 βαθμούς υπό σκιά!! Η δεύτερη κρέμα είναι ένα θαύμα. Δεν μου τη σύστησε κανείς, όμως μετά από πολύ ψάξιμο και διάβασμα, κατάλαβα ότι ένα λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής και μαύρα στίγματα, καλό είναι να χρησιμοποιεί μια τέτοια κρέμα, η οποία ενυδατώνει μεν, αλλά απολεπίζει κιόλας. Στην αρχή δεν καταλάβαινα πώς είναι δυνατόν να γίνεται αυτό, όμως από την πρώτη δοκιμή με έπεισε! Σε λίγες μέρες θα ακολουθήσει αναλυτικό review, οπότε μείνετε συντονισμένοι! Παρόλα αυτά αν δεν θέλετε να δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια άλλη της ίδιας κατηγορίας. Το ίδιο ισχύει και για την ενυδατική για ματ αποτέλεσμα, μπορεί σε εσάς να ταιριάζει κάποια πολύ καλύτερα.
Αυτά είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση και ποτέ δεν ξεχνάω, όταν πρόκειται να βγω έξω ενώ ο ήλιος είναι ψηλά, να βάλω αντηλιακό. Όπως ξέρετε και από παλαιότερη ανάρτηση, προτιμώ της Vichy την Capital Soleil spf30.

Πάμε λοιπόν στη συνέχεια στα προϊόντα που χρησιμοποιώ 2 φορές την εβδομάδα, 1 φορά για το καθένα. Η συχνότητα μικρή, αλλά κάνει τη διαφορά.
Μία φορά την εβδομάδα καλό είναι να γίνεται ένα σχετικά ήπιο scrub και στη συνέχεια μια μάσκα καθαρισμού με πράσινη άργυλο, η οποία είναι ο,τι πρέπει για το λιπαρό δέρμα μιας και καθαρίζει σε βάθος. Μετά από 2-3 μέρες να γίνεται ξανά scrub, πιο σκληρό αυτή τη φορά, με επιμονή στα σημεία με τα μαύρα στίγματα και στη συνέχεια μια μάσκα για ενυδάτωση.
Προσωπικά ως προϊόν απολέπισης χρησιμοποιώ το ίδιο, αυτό με την Ελιά από Apivita, το οποίο είναι σκληρό scrub, αλλά το χρησιμοποιώ με διαφορετικούς τρόπους. Για ήπια απολέπιση κάνω πολύ μαλακές κινήσεις, ίσα που ακουμπάω το πρόσωπό μου, και για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ για βαθιά απολέπιση κάνω κανονικά μασάζ με κυκλικές κινήσεις μέχρι να νιώσω το δέρμα μου "καθαρό" και ότι έγινε δουλειά.
Μάσκα με πράσινη άργυλο χρησιμοποιώ αυτή της Apivita και μάσκα ενυδάτωσης, επειδή είναι καλοκαίρι και το δέρμα μου το βλέπει περισσότερο ο ήλιος, προτίμησα αυτή με Θαλάσσια Λεβάντα που ανακουφίζει και το δέρμα μετά τον ήλιο, της ίδιας εταιρίας. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια μάσκα με Αλόη, κάνει εξίσου καλή δουλειά και ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα, γιατί μη ξεχνάτε ότι το λιπαρό δέρμα χρειάζεται καλή ενυδάτωση για να καταπολεμηθεί η μεγάλη παραγωγή λιπαρότητας. Μετά από αυτές τις διαδικασίες, απλώνω στο πρόσωπό μου την ενυδατική για ματ όψη και όχι την ενυδατική για απολέπιση, γιατί νιώθω ότι ταλαιπωρώ και "σκαλίζω" το δέρμα μου πολύ, ενώ δεν χρειάζεται, οπότε το αφήνω να ηρεμήσει. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ενυδατική για λιπαρές/μικτές επιδερμίδες. Τέλος, προτείνω αυτές τις διαδικασίες να τις πραγματοποιείτε είτε αργά το απόγευμα αν δεν βγείτε πιο μετά, είτε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο ώστε το δέρμα σας να "ηρεμεί" σε ένα περιβάλλον χωρίς εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να το επηρεάσουν. Δεν ξέρω αν στέκει αυτό και για σας, αλλά σε μένα το είδα να δουλεύει!

Στην συγκεκριμένη ρουτίνα, είδατε ότι δεν ανέφερα καθόλου κάποια τονωτική λοσιόν καθαρισμού. Αυτό γιατί μια τονωτική λοσιόν (εγώ έχω της Apivita) την χρησιμοποιώ μόνο όταν νιώθω ότι το δέρμα μου οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα χρειάζεται ένα γρήγορο φρεσκάρισμα. Τότε περνάω μια ποσότητα στο πρόσωπό μου με βαμβάκι και μετά απλώνω την ενυδατική κρέμα.

ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ 10 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
Αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό απ' όλα!

Κάποια επιπλέον tips για ένα καθαρό δέρμα είναι να αλλάζετε κάθε μέρα μαξιλαροθήκη και πετσέτα προσώπου. Επίσης μπορείτε να σκουπίζετε το πρόσωπό σας με χαρτί κουζίνας και όχι με πετσέτα, αλλά δεν το προτιμώ. Προσωπικά αυτό που κάνω είναι τη μια μέρα να κοιμάμαι στη μια μεριά του μαξιλαριού και να σκουπίζομαι με το ένα μισό της πετσέτας και την επόμενη μέρα να κοιμάμαι απ' την άλλη μεριά και να σκουπίζομαι με το άλλο μισό και ύστερα να τα βάζω στα άπλυτα!

Αυτή είναι η εβδομαδιαία ρουτίνα που προτείνω σε όσες έχουν λιπαρό/μικτό δέρμα! Βρείτε τα προϊόντα που σας ταιριάζουν και το δέρμα σας θα φτάσει στα καλύτερά του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου