Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Αμυγδαλέλαιο


Τώρα τελευταία γίνεται πολύς ντόρος για τα έλαια ως θεραπεία των μαλλιών, αλλά και ως ενυδάτωση για το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Εγώ έχω δοκιμάσει κάποια από αυτά, όπως το Αμυγδαλέλαιο και το Δαφνέλαιο. Σε αυτή την ανάρτηση θα ασχοληθούμε με το Αμυγδαλέλαιο και στις επόμενες αναρτήσεις θα αναφέρω κάποια πράγματα και για τα υπόλοιπα.
Το Αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο στις άκρες των μαλλιών σε περιπτώσεις λιπαρού δέρματος, είτε σε ολόκληρο το κεφάλι σε πολύ ξηρά μαλλιά, αλλά και δέρμα που μπορεί να εμφανίσει ξηροδερμία. Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για να μαλακώσει και να ενυδατωθεί η τρίχα σε βάθος. Επίσης προσφέρει λάμψη στα μαλλιά.
Για όσες έχουν κανονικά ή ξηρά μαλλιά, μπορούν να περάσουν όλο το μήκος των μαλλιών με λίγες σταγόνες του ελαίου και να κάνουν ελαφρύ μασάζ. Το αφήνεται να δράσει από μισή μέχρι μιάμιση ώρα, αφού έχετε τυλίξει τα μαλλιά σας σε μια ζεστή πετσέτα. Ύστερα λούζετε πολύ καλά τα μαλλιά ώστε να μη μείνει λιπαρότητα, πρώτα βάζοντας το σαμπουάν και μετά το νερό, ώστε να εισχωρήσει καλύτερα το σαμπουάν και να καθαρίσει σωστά την τρίχα χωρίς να μείνει λιπαρότητα.
Για όσες έχουν κανονικά προς λιπαρά ή λιπαρά μαλλιά, πρέπει να αποφύγετε να βάλετε έλαιο στην ρίζα ή κοντά στην ρίζα γιατί θα βαρύνει πολύ την τρίχα και θα φαίνεται λαδωμένο ακόμα και μετά το λούσιμο. Έτσι, περνάτε λίγες σταγόνες Αμυγδαλέλαιου στις άκρες και αφήνετε να δράσει όπως περιέγραψα πιο πάνω.
Καλό είναι να κάνετε την συγκεκριμένη θεραπεία μία με δύο φορές την εβδομάδα.
Αν δεν έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα και απλώς θέλετε να ενυδατώσετε επιπλέον τα μαλλιά σας και να τους δώσετε μια έξτρα λάμψη, θα δείτε διαφορά από την αμέσως επόμενη μέρα. Αν έχετε ξηρές και ταλαιπωρημένες  άκρες, θα δείτε αποτέλεσμα μετά από 2-3 φορές.

Το βαζάκι της φωτογραφίας έρχεται στα 100ml και η τιμή του ήταν 2.40€ (τιμή online φαρμακείου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου